Med över 30 års erfarenhet inom tillverkningsindustrin, har vi framgångsrikt lanserat tiotusentals nya produkter. Våra NPI projektledare styr läglighet av produktens introduktion för att minimera tid till marknaden, samt övervaka och förbättra kvalitetsnivån därmed sänkning kostnaderna och minimering riskerna. Vi har erfarenhet av att genomföra helt nydesignade produkter och produktionsöverföringar. Våra NPI förmåga inkluderar bland annat:

Utvärdering av nya produkter
Varje NPI följs av en omfattande efter-NPI rapport med förbättringsförslag i form av kritiska produktivitets- och kvalitetsfaktorer, baserad på globala standarder/krav och bästa praxis. Detta inkluderar design för tillverkningsmöjligheter (DFM) (läs mer här), verifiering av produktdokumentation, förslag på alternativ osv.

Utifrån kundernas behov, genomför vi en rad olika kvalitetsrapportering som PPAP, FMEA, SPC och andra, dvs. Six Sigma/Lean Kvalitetsverktyg

Avancerad programvara
Vi använder Valor Vplan (Mentor Graphics) programvara för att hantera NPI processen, vilket möjliggör t.ex. datavalidering och överföring, linjesimulering, SMT och AOI programmering. Denna sofistikerade programvara gör att vi kan hantera NPI processen mycket mer effektivt, vilket gör hög tillförlitlighet och kortare tid till marknad. Läs mer om Valor Vplan som används i Assels tillverkningsverksamhet här.

Vi har dessutom byggt en unik och egen NPI projektshantering programvara, vilket förbättrar planering av processen.

Tekniskt stöd
Vårt NPI projektgrupp består av ett team av erfarna och utbildade ingenjörer, som specialiserar sig på ett mängd olika områden, bland andra, produktutveckling, processteknik, testning, kvalitet och försörjningskedja. Sådan organisation tilllåter att hantera varje projekt med ett brett spektrum, vända sig till flera frågor på en gång och ta emot omedelbart tekniskt stöd i varje skede av införandet.

Konstruering och byggande av monteringslinje och verktyg
Vi har byggt ett flertal monteringslinjer och monteringsceller, anpassade till detaljerna i Box Build och elektromekaniska integrationsprojekt. Att vara en flexibel legotillverkare, fokuserar vi på kundanpassade församlingen som ger mervärde genom optimerad produktionsprocess och hög kvalitet.

Vi på Assel också konstruerar, bygger och levererar en mängd olika verktyg för produktion. För mer information, vänligen gå direkt till ¨Verktyg och fixturer¨.

Miljö och säkerhetstestning
Under genomförandefasen kräver våra kunder ofta att bekräfta hur deras produkt uppför sig i olika miljöförhållanden. Därför samarbetar vi med en mängd externa laboratorier, samt besitter en mängd interna kapacitet, inbegripet klimat, termisk chock, åldring och Hipot tester. Läs mer i avsnittet ¨Provning och kontroll¨.

Produktspecifika certifieringar
Om du behöver genomföra de produktspecifika certifieringar, då som din legotillverkare kommer vi att stödja dig i alla faser av certifieringsprocessen. Vi har tillsammans med våra kunder genomfört en rad certifieringar/godkännanden inklusive GS, CCC, TÜV, NDS, UL och har reviderats av olika externa organ, inklusive statliga säkerhetsorgan.